Bruker: Passord:
   Vær pålogget.
Registrer  |  Jeg har glemt passordet
Søk her

BedriftsGuiden.no » Artikkel informasjon

Dette er de beste kildene til protein i kosten

Dato: 22.11.2022
Forfatter:
Kategori: Mat og drikke

Det å spise nok protein er noe som er bra for kroppen vår, enten vi trener eller ikke. Men det er mange som er forvirret i forhold til hvordan man kan spise nok protein – og om man virkelig trenger å spise masse kjøtt for å nå dette målet? Svaret på dette er heldigvis nei, og hvorfor skal vi se nærmere på under.

De vanligste kildene til protein

Proteinrik mat er noe som bør være en viktig del av kostholdet vårt. Men hvilke matvarer er det egentlig som inneholder mest protein? De eller mest vanlige kildene til protein – i hvert fall hvis man skal bedømme hva folk tenker på når de hører ordet protein er de følgende matvarene:

  •        Rødt kjøtt fra for eksempel storfe eller gris
  •        Hvitt kjøtt fra fugl som kylling og kalkun
  •        Alle typer fisk
  •        Egg, og spesielt eggehviter
  •        Bønner og linser, som er en stor del av det vegetariske kjøkkenet
  •        Tofu og andre soyaprodukter som er en stor og viktig del av kostholdet for mange som velger å ikke spise kjøtt, fisk og egg
  •        Proteinpulver

Kilder til protein du kanskje ikke tenker over

Men dette er ikke de eneste kildene til protein som er verdt å tenke over når det kommer til å optimere kostholdet ditt. Under skal du få noen proteinkilder du kanskje ikke visste om, men som er helt supre å snike inn i kostholdet ditt for å øke innholdet av protein litt. Noen av disse kildene har mer protein per 100 g enn noen av kildene over, noe som er en fin overraskelse for mange.

  •        Nøtter
  •        Hytteost, som du kan bruke i pannekaker eller alt mulig annet
  •        Gulost og annen helt vanlig ost
  •        Ricotta, som er en italiensk ost som er perfekt sammen med veldig mange retter
  •        Havregryn
  •        Grønnsaker
Anbefalte artikler